De zwaarste periode in je leven,

Omzetten naar jouw mooiste leven

De leegte in je hart vullen, met zelfliefde & vertrouwen

Je hebt afscheid moeten nemen van alles waar je zo naar uitkeek. De afwezigheid van je kindje hier in het fysieke heeft een gat achtergelaten in je hart. Een gat wat niet helemaal lijkt te helen, net zoals een wond waar je altijd een litteken van blijft zien.

Vaak vraag je je ook af of je ooit weer de oude zal worden. Je hebt het idee niet meer voor de volle 100% te kunnen genieten, echt gelukkig te zijn.

De wond van het verlies hoeft niet weg te gaan of genegeerd te worden. Het vraagt om ruimte, aandacht  en liefde, zodat je het gat in je hart ook weer vult met datgene waar het zo hard om vraagt: “Zelfliefde”.

Er zal altijd een litteken zijn, omdat jouw kindje onderdeel blijft van jouw leven. Je verlies en de herinnering daaraan, het litteken, mag omarmt worden en verweeft worden in je leven.

Je hebt misschien al begeleiding gehad van een psycholoog of een therapeut, wat je heeft geholpen in het rouwproces na het verlies van je kindje, maar het voelt alsof er nog iets mist. Je weet dat je nog een weg te gaan hebt en je bent opzoek naar iemand die jou kan helpen om te ontdekken wie de ‘nieuwe’ jij precies is, zodat je weer in alignment komt met wie jij daadwerkelijk bent en vanuit die energie, voluit kan genieten van je leven.

Je verlangt ernaar om echt geluk te ervaren. Om te spelen, plezier te hebben en oprecht te kunnen genieten.

Met liefde & vertrouwen in jezelf en je lichaam, jouw leven volledig te omarmen. De mooie dingen volledig kunnen toelaten en ook om kan gaan met de minder leuke en heftige dingen.

Jouw meest zware periode in je leven, omzetten naar jouw meest mooie leven. Jij hebt die kracht in je, en ik begeleid je met liefde in de reis die jij daarin te maken hebt.

Programma's:

Een dag die in teken staat van jouw kindje en jou. We komen een hele dag samen met vrouwen die elkaar begrijpen, elkaar zien staan en elkaar de ruimte geven voor dat wat we nodig hebben. Samen creëren we een veilige, warme plek waarbij we tot onszelf komen en met elkaar magie creëren.

Wat gaan we doen tijdens dit retreat?

Er is ruimte voor iedereen om alles te delen wat je op het hart ligt: jouw gevoelens, gedachten en uitdagingen. De bijzondere connectie met elkaar, en vooral met jezelf zorgt ervoor dat je weer meer in verbinding komt met wie jij daadwerkelijk bent. Wat voor meer rust zorgt, wat je een gevoel van vrijheid geeft die je nog nooit hebt ervaren.

Daarnaast gaan we ook ontdekken wat hetgene is dat jij zo graag voor jezelf zou willen (vaak zijn we ons hier niet eens bewust van!) en hoe jij de eerste stap kan maken om dit ook echt in jouw leven te realiseren.

Dat waar jij naar verlangt, wat jou gelukkig maakt en ervoor zorgt dat jouw lichtje weer fel kan schijnen. Vanuit liefde, voor jezelf en jouw kindje.

De praktische info:

Wanneer? April/mei ’23

Hoe laat? 10:00 – 16:00 uur

Waar? Op locatie in de buurt van Utrecht

Prijs? 99,-

Na deze dag heb je meer rust in je hoofd en in je lichaam en weet je dat je altijd de rust in jezelf kan vinden, ook als je weer in een moeilijke/vervelende situatie zit. Je hebt de lagen aan zelfbescherming doorbroken, die je weerhielden om jezelf te zijn waardoor je meer in alignment komt met wie je daadwerkelijk bent. Je hebt een warme, fijne thuisbasis in jezelf gecreëerd, waarvanuit je alles aan kan. Waarvanuit je kan groeien & bloeien, en weer echt voluit kunt genieten van jouw leven.

Wil jij de magie van deze 1-dag Retreat ervaren? 

Klik dan op de knop hieronder om jouw plekje te bevestigen & dan ontvang je alle ins & outs.

Een zwangerschap na babyverlies zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat onbezorgde gevoel tijdens de zwangerschap en alleen maar op een roze wolk zitten, dat is voor de meeste vrouwen verleden tijd. Dat je nu jouw kindje bij je draagt geen zekerheid geeft over dat je straks een gezond kindje in je armen mogen verwelkomen.

 • Leef je van echo, testen, resultaten tot de volgende echo?
 • Waardoor het niet lukt om te genieten en het echt voelt als overleven?
 • Slaap je onrustig en pieker je veel ‘s nachts als je in bed ligt?
 • En voel je nu nog meer pijn & gemis vanwege het kindje dat je mist?

Weer zwanger zijn zorgt voor een dubbel gevoel. Enerzijds ben je heel erg dankbaar dat er een baby’tje in je buik groeit, maar aan de andere kant ben je ook ontzettend bang voor wat er allemaal kan gebeuren en wordt het kindje dat er niet is, extra gemist.

Compleet logisch dit gevoel. Alleen de zwangerschap zo snel mogelijk doorleven of op standje overleven gaan, is geen oplossing. Het is het begin van de band tussen jou en je ongeboren kindje, die in de buik ontstaat. Dus hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is, met veel stress en angstige gevoelens is het verre van ideaal voor het kindje dat je meedraagt, en ook absoluut niet voor jou.

 • Zou je meer willen genieten van je zwangerschap en je minder zorgen willen maken?
 • Meer rust voelen in jezelf en de liefde toelaten voor het kindje dat in je groeit?
 • Ontdekken heo je nu al die belangrijke verbinding maakt met dit kindje?
 • En jouw Sterrenkindje daarin als onderdeel van de familie integreert?

Dan is het programma “Vanuit Rust & Liefde je kindje verwelkomen” voor jou.

De praktische info:

Voor wie? Moeders die zwanger zijn na verlies

Wanneer? Start in januari ’22

Duur? 5 weken, 1 sessie per week

Waar? Online via Zoom

Prijs? 333,-

Na dit programma voelt je zwangerschap niet meer als confronterend & pijnlijk tegenover het kindje dat je mist. Je leert juist het nieuwe leven te verwelkomen met het kindje dat je verloren bent. Je gaat veel geluk & verbintenis voelen voor allebei de kindjes. Wat jou zoveel meer rust geeft en je jezelf de ruimte geeft om echt te kunnen genieten van deze zwangerschap. Je verwelkomt dit nieuwe leven met alle liefde die jij te geven hebt zonder enige vorm van schuldgevoel. Want het is niet of-of, het is en-en.

Wil jij je aanmelden voor dit programma? 

Klik op de knop hieronder:

Hoe ga je weer intens gelukkig zijn na zo’n groot verlies?
Hoe kan je weer genieten van de dagelijkse dingen in het leven?
En wat heb jij nodig om de ‘nieuwe’ jij te omarmen?

Er is geen quick fix hoe weer jouw geluk te vinden na verlies. En alleen tijd voorbij laten gaan, gaat ook niet helpen. Rouwen is gezond proces en vraagt om aandacht. Aandacht van jou voor jezelf, je gevoelens, gedachten & emoties.

Maar zo simpel is het niet, het vraagt van jou aandacht om echt naar jezelf te kijken. Om naar binnen te keren. Dan ga je ontdekken wie jij diep in je kern bent, de persoon die jij daadwerkelijk bent.

De meeste vrouwen hebben heel sterk gevoel dat ze nu na het verlies niet meer de persoon zijn die ze voor het verlies waren. Er is zoiets heftigs gebeurd, dat heeft een grote invloed op hoe jij kijkt naar de wereld, naar de mensen om je heen en vooral naar jezelf. En die nieuwe versie van jezelf, wil je leren kennen & accepteren.

Als je bereidt bent om dit gedeelte in jou aan te kijken, om hier aan te werken, dan ga je ook een enorme mooie veranderingen zien.

In alles. In hoe jij je voelt doordat je in alignment komt met wie jij diep van binnen bent, waardoor je een ongekende vorm van vrijheid gaat ervaren.  In wat jij in je leven aantrekt, welke ervaringen je opdoet, de keuzes die je maakt en jouw relatie met de mensen om je heen.

Je gaat van de meest heftige periode in jouw leven, naar het creëren van jouw mooiste leven. Want ook dat is mogelijk voor jou, dit is voor iedereen mogelijk:

Gelukkig zijn na verlies.

Want alleen dan kan je jouw kindje liefdevol met je meedragen en ook jouw mooiste leven gaan leven. En het gat in je hart weer laten vullen met liefde. Zelfliefde.

Wanneer is dit programma NIET voor jou?

 • Wanneer jij gelooft dat je de rest van het leven zal lijden en nooit meer gelukkig mag zijn;
 • Als je liever in deze situatie blijft omdat je denkt dat het leven jou is aangedaan;
 • Als je het als een onmogelijk opgave ziet om jezelf en je leven te veranderen;
 • omdat je denkt dat jij het niet waard bent om geluk & vreugde te ervaren.

Wanneer is dit programma wel voor jou?

Als jij geloof dat het niet alleen mogelijk is om te helen na verlies, maar dat er ook waardevolle gifts zijn voor jou in het verlies. Alleen je vindt het lastig om zelf te achterhalen wat deze gifts zijn. The Gift of Growth.

Als jij bereidt bent om een pad te bewandelen van verlies en leegt naar heelheid, een reis terug naar jouw kern.

Hier begeleid ik jou met liefde bij. Met de 1-op-1 begeleiding in het programma “Finding Light after the Darkness of Loss” ga je zien, voelen en ervaren hoe jij het verlies kan omarmen, jouw kindje onderdeel laat zijn van jouw leven, welke groei jij mag doormaken, hoe je de liefde voor jezelf laat groeien zodat jij ook weer het licht in jou kan laten stralen na een donkere periode van verlies.

Wil je meer informatie over het 1-op-1 traject of een gratis AfstemGesprek aanvragen?

Stuur me een berichtje via onderstaande link en dan plannen we samen een afspraak in om te kijken of dit programma passend is bij jou.

Gun jij jezelf een magisch mooi leven na verlies?

Na het verlies van mijn dochtertje Mika bij 21 weken en 5 dagen, voelde het voor mij alsof in een heel slechte film was beland. Ik kon bijna niet geloven dat dit echt mijn leven was en dat dit mij overkwam. Het liefst was ik wakker geworden uit die nare droom en verdergegaan met al dat moois wat te wachten stond.

Maar helaas… het was de keiharde waarheid, ons dochtertje had geen kans om te overleven. We hebben haar laten gaan, vanuit liefde maar met zo’n ontzettende steek van pijn & verdriet die ik nog nooit gevoeld had. Na het verlies van Mika was er een leeg gat in mijn hart, die deels gevuld is met de liefde die ik voel voor Mika maar een deel van leeg bleef. Die kon niet opgevuld worden door een volgend kindje, door chocola, Netflix, wijn of wat dan ook.
Die lege plek in mijn hart vroeg om zelfliefde.

Damn, dat is niet makkelijk… Want er is altijd wel dat kritische stemmetje die overal commentaar op heeft en flink in de weg kan zitten. De emotionele rollercoaster waarin ik zat na het verliezen van mijn dochtertje, en alle triggers waar ik dagelijks mee te maken krijg.

Uiteindelijk heb ik hier hard aan gewerkt en mijn weg gevonden in de liefde voor mezelf en mijn dochtertje Mika, waardoor ik nu met trots en vanuit dankbaarheid kan zeggen dat ik 3 kindjes heb waarvan 1 fysiek niet bij me is. Ik deel mijn liefde voor haar met iedereen die over haar wilt horen, ze is altijd bij me en ze zit in mij.

Ook voel ik me diep verbonden met andere vrouwen die dit ook hebben meegemaakt en heb ik zoveel mooie nieuwe ervaringen opgedaan doordat Mika mijn hierin bijstaat. Mij dat zetje geeft om buiten mijn comfortzone te gaan en elke dag te kiezen om het leven te leiden waar ik gelukkig van word. En dat ik nu andere vrouwen hierin begeleid, hen bijsta in hun reis als moeder van een Sterrenkindje, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Dankjewel allerliefste Mika.

De leegte die ik voelde in mijn hart, kon met niets anders gevuld worden dan zelfliefde.

Mirjam, Mama van Mika*

Wil je ervaren hoe jij jouw kindje liefdevol in je hart kan meedragen?

Neem dan contact met me op via deze link of stuur een dm naar mijn Insta account: @echte_mamas.