Je kindje moeten missen,

Hoe verweef je jouw kindje liefdevol in je leven?

Een leegte in je hart die is nagelaten...

Je hebt afscheid moeten nemen van alles waar je zo naar uitkeek en je armen zijn niet gevuld. Je kan geen kusjes geven aan je kindje, hem of haar horen schaterlachen of al die andere leuke dingen waar je je zo op verheugd had. De afwezigheid van je kindje hier in het fysieke heeft een gat achtergelaten in je hart. Een gat wat niet lijkt te kunnen helen, net zoals een wond waar je altijd een litteken van blijft zien.

Je voelt je verloren, eenzaam en onbegrepen door de mensen om je heen en dat maakt het extra lastig voor je om te delen wat je voelt en wat doormaakt. Soms begrijp je jezelf niet en vraag je je ook af of je ooit weer de oude zal worden. Rouwen is een heel normaal en gezond proces. Alleen zijn we een beetje vergeten hoe we hiermee om kunnen gaan. Hoe we mee kunnen bewegen en hoe we ruimte geven voor het verlies van een kindje.

De wond van het verlies hoeft niet weg te gaan of genegeerd te worden. Het verlies hoeft niet verwerkt worden of een plekje te krijgen. Het vraagt om aandacht en liefde, zodat je dat gat in je hart ook weer kan gaan vullen met zelfliefde. En er zal altijd een litteken achterblijven, het gaat erom dat je jouw kindje onderdeel leert maken van jouw leven. Je verlies en de herinnering daaraan, het litteken, mag omarmt worden en verweeft worden in je leven.

Je bent er dan niet oké mee dat het gebeurd is, maar je verzet je er ook niet meer tegen. Dat is zo’n groot verschil en zo ontzettend belangrijk als jij jouw leven vanuit rust en plezier weer wilt gaan leven.

Alleen dan kan jij weer met zelfliefde & vertrouwen in jezelf en je lichaam, jouw leven omarmen. Alle mooie dingen die erin je leven gebeuren maar ook de minder leuke en heftige dingen. Ook als je bijvoorbeeld opnieuw zwanger raakt, wil je dat leven kunnen verwelkomen en omarmen met liefde.

Programma's:

Een moment die volledig in teken staat van jouw kindje en jou als moeder. Deze keer komen we online samen met vrouwen die elkaar begrijpen, elkaar zien staan en elkaar de ruimte geven voor dat wat we nodig hebben.

Samen creëren we een veilige, warme plek waarbij alles mag en niets hoeft.

Wat gaan we doen tijdens de vrouwencirkel?

Zowel individueel als gezamelijke oefeningen (visualisatie en schrijfopdrachten) om jouw kindje liefdevol te verweven in je leven. Tijdens de cirkel ligt de focus op liefde, voor jezelf en jouw kindje. Daarnaast is het ook de plek om te delen wat jou op het hart ligt, je kan jouw gevoelens, gedachten en uitdagingen delen met vrouwen die begrijpen wat jij doormaakt.

De praktische info:

Voor wie? Moeders die hun kindje zijn verloren (ongeacht termijn)

Wanneer? Dinsdag 13 december

Hoe laat? 20:00 uur

Duur? Twee uur

Waar? Online via Zoom

Prijs? 22,-

Na de cirkel zal je vriendelijker naar jezelf en naar je gevoelens kijken. Je krijgt meer rust in je hoofd en in je lichaam en je weet hoe je na deze avond je kindje nog meer kan integreren en verweven in je leven.

Wil jij deelnemen aan de online cirkel van 13 december? 

Klik op de knop hieronder om je aan te melden en daarna ontvang je alle ins & outs over de cirkel.

Een zwangerschap na babyverlies zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat onbezorgde gevoel tijdens de zwangerschap en alleen maar op een roze wolk zitten, dat is voor de meeste vrouwen verleden tijd. Dat je nu jouw kindje bij je draagt geen zekerheid geeft over dat je straks een gezond kindje in je armen mogen verwelkomen.

  • Leef je van echo, testen, resultaten tot de volgende echo?
  • Waardoor het niet lukt om te genieten en het echt voelt als overleven?
  • Slaap je onrustig en pieker je veel ‘s nachts als je in bed ligt?
  • En voel je nu nog meer pijn & gemis vanwege het kindje dat je mist?

Weer zwanger zijn zorgt voor een dubbel gevoel. Enerzijds ben je heel erg dankbaar dat er een baby’tje in je buik groeit, maar aan de andere kant ben je ook ontzettend bang voor wat er allemaal kan gebeuren en wordt het kindje dat er niet is, extra gemist.

Compleet logisch dit gevoel. Alleen de zwangerschap zo snel mogelijk doorleven of op standje overleven gaan, is geen oplossing. Het is het begin van de band tussen jou en je ongeboren kindje, die in de buik ontstaat. Dus hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is, met veel stress en angstige gevoelens is het verre van ideaal voor het kindje dat je meedraagt, en ook absoluut niet voor jou.

  • Zou je meer willen genieten van je zwangerschap en je minder zorgen willen maken?
  • Meer rust voelen in jezelf en de liefde toelaten voor het kindje dat in je groeit?
  • Ontdekken heo je nu al die belangrijke verbinding maakt met dit kindje?
  • En jouw Sterrenkindje daarin als onderdeel van de familie integreert?

Dan is het programma “Vanuit Rust & Liefde je kindje verwelkomen” voor jou.

De praktische info:

Voor wie? Moeders die zwanger zijn na verlies

Wanneer? Start in januari ’22

Duur? 5 weken, 1 sessie per week

Waar? Online via Zoom

Prijs? 333,-

Na dit programma voelt je zwangerschap niet meer als confronterend & pijnlijk tegenover het kindje dat je mist. Je leert juist het nieuwe leven te verwelkomen met het kindje dat je verloren bent. Je gaat veel geluk & verbintenis voelen voor allebei de kindjes. Wat jou zoveel meer rust geeft en je jezelf de ruimte geeft om echt te kunnen genieten van deze zwangerschap. Je verwelkomt dit nieuwe leven met alle liefde die jij te geven hebt zonder enige vorm van schuldgevoel. Want het is niet of-of, het is en-en.

Wil jij je aanmelden voor dit programma? 

Klik op de knop hieronder:

Hoe ga je ‘verder’ na zo’n groot verlies?
Hoe kan je weer genieten van de dingen die er wel zijn in het leven?
Wat heb jij nodig om de nieuwe jij te omarmen?

Er is geen quick fix voor rouw en verlies. En alleen tijd voorbij laten gaan, gaat absoluut niet helpen. Rouwen is gezond proces en vraagt om aandacht. Aandacht van jou voor jezelf, je gevoelens, gedachten & emoties.

En dat is verdomd lastig. Want het liefst willen we gelijk door met ons leven, het een plekje geven of verwerken. Maar zo simpel is het niet, het vraagt jou om echt naar jezelf te kijken. Om naar binnen te keren. En alleen zo kan je jouw kindje liefdevol met je meedragen in je leven. En het gat in je hart weer langzaam laten vullen met liefde. Zelfliefde.

Hier begeleid ik jou met liefde bij. Met de 1-op-1 begeleiding ga je zien, voelen en ervaren hoe jij het verlies kan omarmen, jouw kindje onderdeel laat zijn van jouw leven en de liefde voor jezelf laat groeien zodat jij ook weer kan bloeien.

Wil je meer informatie over het 1-op-1 traject of een gratis AfstemGesprek aanvragen?

Stuur me een berichtje via onderstaande link en dan plannen we samen een afspraak in om te kijken of dit traject passend is bij jou.

Gun jezelf & je kindje de aandacht die jullie nodig hebben

Na het verlies van mijn dochtertje Mika bij 21 weken en 5 dagen, voelde het voor mij alsof in een heel slechte film was beland. Ik kon bijna niet geloven dat dit echt mijn leven was en dat dit mij overkwam. Het liefst was ik wakker geworden uit die nare droom en verdergegaan met al dat moois wat te wachten stond.

Maar helaas… het was de keiharde waarheid, ons dochtertje had geen kans om te overleven. We hebben haar laten gaan, vanuit liefde maar met zo’n ontzettende steek van pijn & verdriet die ik nog nooit gevoeld had. Na het verlies van Mika was er een leeg gat in mijn hart, die deels gevuld is met de liefde die ik voel voor Mika maar een deel van leeg bleef. Die kon niet opgevuld worden door een volgend kindje, door chocola, Netflix, wijn of wat dan ook.
Die lege plek in mijn hart vroeg om zelfliefde.

Damn, dat is niet makkelijk… Want er is altijd wel dat kritische stemmetje die overal commentaar op heeft en flink in de weg kan zitten. De emotionele rollercoaster waarin ik zat na het verliezen van mijn dochtertje, en alle triggers waar ik dagelijks mee te maken krijg.

Uiteindelijk heb ik hier hard aan gewerkt en mijn weg gevonden in de liefde voor mezelf en mijn dochtertje Mika, waardoor ik nu met trots en vanuit dankbaarheid kan zeggen dat ik 3 kindjes heb waarvan 1 fysiek niet bij me is. Ik deel mijn liefde voor haar met iedereen die over haar wilt horen, ze is altijd bij me en ze zit in mij.

Ook voel ik me diep verbonden met andere vrouwen die dit ook hebben meegemaakt en heb ik zoveel mooie nieuwe ervaringen opgedaan doordat Mika mijn hierin bijstaat. Mij dat zetje geeft om buiten mijn comfortzone te gaan en elke dag te kiezen om het leven te leiden waar ik gelukkig van word. En dat ik nu andere vrouwen hierin begeleid, hen bijsta in hun reis als moeder van een Sterrenkindje, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Dankjewel allerliefste Mika.

De leegte die ik voelde in mijn hart, kon met niets anders gevuld worden dan zelfliefde.

Mirjam, Mama van Mika*

Wil je ervaren hoe jij jouw kindje liefdevol in je hart kan meedragen?

Neem dan contact met me op via deze link of stuur een dm naar mijn Insta account: @echte_mamas.