Waar ik voorheen vanuit gemis en verdriet aan Fiene* dacht heb ik nu geleerd hoe ik vanuit liefde en dankbaarheid aan haar kan denken.

“Toen ons dochtertje Fiene* stilgeboren werd dacht ik dat ik hier nooit overheen zou komen en dat ik vooraltijd zou moeten leven met gemis. Ik vond het sowieso fijn om met een onafhankelijk iemand over Fiene* te praten, maar het heeft mij zoveel meer gebracht. Door de sessies heb ik leren omdenken en zie ik wat voor moois zij mij brengt in het leven. Waar ik voorheen vanuit gemis en verdriet aan Fiene* dacht heb ik nu geleerd hoe ik vanuit liefde en dankbaarheid aan haar kan denken.

Tijdens dit traject was ik opnieuw zwanger na verlies en aan het begin vond ik dit heel confronterend en pijnlijk tegenover mijn overleden kindje. Maar inmiddels kan ik haar bij het verwelkomen van ons nieuw leven en ons groeiende gezin betrekken. En laat zij mij zien hoe mooi het leven is. Ik zie het niet langer als een verlies van een dochter want ze zal altijd onderdeel blijven van mij. En dat wetende geeft zoveel rust!

Ook sta ik heel anders in het dagelijks leven dan voorheen en voel ik veel geluk en verbintenis met mijn overleden dochter. Dat is meer dan ik had durven hopen. Ik denk dat dat het grootste cadeau aan mijzelf is wat ik na de stilgeboorte van Fiene* heb kunnen geven.”

Lisanne, Mama van Fiene*