Je verloren kindje liefdevol verweven in je leven

Je verloren kindje liefdevol verweven in je leven 813 1024 admin

Een kindje dat je verloren bent, zal nooit uit je hart gaan. Het kindje is hier fysiek niet bij je, maar is juist daardoor zo aanwezig in jouw leven. Dat je kindje niet in jouw armen ligt, is het grootste gemis wat je kan ervaren. Een kindje die zo welkom was, waar je al aan gehecht was vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen had, die neemt de grootste ruimte in in jouw hart.

Want al die herinneringen met je kindje die niet gemaakt kunnen worden, vormen een leegte in jou. En de herinneringen die je wel hebt kunnen maken, nemen een speciale plek in. Die zijn van enorm grote waarde. Maar hoe kan je jouw kindje nog meer op een fysieke & liefdevolle manier verweven in je leven? Hoe kan je hem of haar onderdeel maken van wie jij bent?

Rituelen als uiting van liefde

Door nieuwe herinneringen, of beter gezegd rituelen, te maken rondom je kindje. Een manier waarop je jouw kindje eert, aan je kindje denkt en een fysieke uiting geeft van het gemis, van het rouwen om je kindje.

Het gaat niet om wat het ritueel precies inhoudt, het gaat om de intentie erachter. Wat zou jij graag willen met een ritueel? Een momentje tussen jou en je kindje? Een plek waar je weer de liefde kan voelen die jij voelt voor je kindje? Of is het een manier om even uit je hoofd te komen en meer fysiek bezig te zijn met je verlies?

Een ritueel is een ontzettend krachtige vorm van fysiek uiting geven van je gemis.

Alleen of juist met iemand een ritueel doen

Het geeft houvast in moeilijke tijden, het geeft je een soort gevoel van thuiskomen. Het creëert een verbinding met je kindje, ook als is zij of hij hier niet fysiek bij je. Het is een vorm van de liefde uiten die je voor je kindje voelt en fysiek niet kunt geven, maar zo ontzettend sterk voelt diep in jou.

Misschien wil je dit ritueel het liefst alleen doen, dat het echt jouw momentje is. Maar misschien vind je het ook juist fijn om het ritueel samen met iemand anders te doen, je partner, je moeder of een vriendin. Dat kan ook heel erg versterkend zijn in het effect van een ritueel en daarnaast ook enorm verbindend met je partner of wie dan ook.

Ben je bang dat je dan snel emotioneel wordt en hou je dat liever voor jezelf? Kijk dan ook hoe je oké kan zijn met het laten zien van je emoties, met je diepste verdriet en dan zal je zien wat voor moois dit soort momenten voortbrengen als je het deelt.

Wil je inspiratie opdoen over rituelen en kijken welk het meest passend is bij jou?

Dan is de gratis Babyloss Journal precies voor jou, want hierin deel ik 5 waardevolle rituelen die je makkelijk kunt uitvoeren en je een fijn moment creëert tussen jou en je kindje.

Je kan hem hieronder downloaden:


    Je e-mailadres

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.