stilgeboren kindje bij 21 weken

Normaal wacht je op leven, nu moesten we wachten op de dood

Normaal wacht je op leven, nu moesten we wachten op de dood 768 1024 admin

“…In de serie Zonder jou vertellen mensen over het verlies van een dierbare. Mirjam haar dochtertje is doodgeboren nadat er ontdekt was dat ze een genetische afwijking had. Ze was niet levensvatbaar. Nu heeft Mirjam ‘Echte Mama’s’ opgericht om andere vrouwen te begeleiden en ondersteunen na het verlies van hun kindje. 

‘Het afscheid nemen begon al tijdens de bevalling. Ik wist dat ze tijdens de bevalling of bij de geboorte zou overlijden. Op 15 augustus 2021 is Mika stil geboren met 21 weken en 4 dagen. Ik heb haar in mijn armen gehad en veel met haar geknuffeld, kusjes gegeven en foto’s gemaakt. Dit moment samen was heel bijzonder en ik ben blij en dankbaar dat ik op dat moment herinneringen met haar heb kunnen maken.’

Extreem zware zwangerschap die slecht eindigde

‘Mijn zwangerschap was een heel heftig, ik had Hyperemesis Gravida rum, extreme misselijkheid en spugen. Soms moest ik wel twintig keer op een dag spugen. Ook had ik continu last van misselijkheid. Ik voelde me net een slappe vaatdoek. Bij 9 weken was ik zo uitgedroogd omdat ik al 3 dagen niets kon binnenhouden, zelfs geen water, en moest daardoor opgenomen worden in het ziekenhuis. Dit duurde tot week 16, toen kreeg ik sterkere medicatie waardoor het wat beter ging.

Twee weken later kreeg ik last van enorme jeuk op mijn hele lichaam en uitslag op mijn rug en gezicht. Ik had zwangerschapscholestase in het tweede semester en dat zou betekenen dat ze me eerder zouden inleiden met de bevalling. Achteraf gezien waren dit allemaal waarschuwingen van mijn lichaam dat er iets mis was met mijn kindje…”

* Dit is een gedeelte uit de gastblog die ik heb geschreven voor de rubriek “Zonder Jou” van Wendy online. Je leest de hele blog hier terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.