Een zwangerschap na verlies zal nooit meer hetzelfde zijn

Een zwangerschap na verlies zal nooit meer hetzelfde zijn 1024 768 admin
“Ik durf geen band op te bouwen met dit kindje in mijn buik, omdat ik weet dat het verkeerd kan aflopen.”
 
Een uitspraak van een cliënt tijdens een van de sessies. Ze was zwanger van een regenboogbaby na het verlies van haar kindje dat jaar daarvoor.
 
Dit raakte mij enorm. Omdat ik weet dat verlies zo’n grote rol speelt in het leven van een vrouw. Het is voor de meeste vrouwen meest heftige gebeurtenis die ze ooit hebben meegemaakt. En deze vreselijke ervaring wordt weer volledig opnieuw beleeft tijdens een volgende zwangerschap.

 

Misschien loopt het deze keer ook weer verkeerd af…

Je weet simpelweg dat het elk moment fout kan gaan en je hebt helaas het keiharde bewijs omdat jezelf deze ontzettend verdrietige ervaring hebt meegemaakt.

Het is datgene waar je elk moment van elke dag aan denkt. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. En je hebt daardoor ook het gevoel dat je pas kan rusten, kan genieten, op het moment dat jij jouw kindje gezond en wel in je armen hebt liggen.

Maar dan zijn de 9 maanden die je nog moet uitzitten ontzettend lang en vaak dan houdt het nog niet op met zorgen maken. Omdat je weet hoe fragiel het leven is, en dat het zo in een moment weer over kan zijn. Blijf je op een bepaalde manier constant alert op je kindje.

Een zwangerschap na verlies zal nooit meer hetzelfde zijn.
 
Hoe ga je hier mee om? Hoe kan je ondanks de onzekerheid & angst voor wat er kan gebeuren, ook de rust in deze zwangerschap vinden? Hoe gaat het lukken om ook te genieten van het nieuwe leven wat in jou groeit? En wat mag je daarvoor doen?

 

 
Voor de client waar ik mee in gesprek was, kwam er richting het eind van onze sessie een bijzonder mooi inzicht van de client zelf en dit gaf mij echt kippenvel:
 
“Dit kindje in mijn buik mag ik liefhebben zoals ik ook mijn vorige kindje liefheb, mijn kindje maakt zijn of haar eigen reis hier en ik koester wat ik hier op dit moment heb.”
 
Door dit inzicht kon zij weer haar hart openen voor haar ongeboren kindje & voelde ze de liefde voor het kindje die ze altijd al in haar had. Er werd echte verbinding gemaakt.
 
En natuurlijk was de zwangerschap daarna niet alleen maar rozengeur & maneschijn of maakte ze zich totaal geen zorgen meer.
 
Nee. Maar het veranderde wel haar energie, ze sloot zichzelf niet meer af van dat wat er was waardoor er een liefdevolle verbinding ontstond tussen haar en haar ongeboren kindje. 🤎
 
Lig jij ‘s nachts wakker van het piekeren en zorgen te maken over jouw zwangerschap na het verlies van je kindje? En merk je dat je nog niet durft te connecten met je ongeboren baby, omdat je jezelf wilt beschermen van mogelijk weer die intense pijn & verdriet te voelen?
 
Dan nodig ik je graag uit voor een gratis AfstemGesprek (30 min).
 
Tijdens dit gesprek bespreken we waar je tegen aanloopt op dit moment ,wat je graag zou willen en kijken we of de individuele begeleiding Zwanger na Verlies passend is bij jou.
 
 
Je vraagt het gesprek hieronder aan:
 

     
     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.